Nová prodejna v Brně: JURA Brno | Vídeňská 34 | 9-17hod

Porovnání funkcí a vlastností kávovarů Jura E8 a WE6

Navigace
I. Úvod
II. Jura E8 kávovar
III. Jura WE6 kávovar
IV. Porovnání Jura E8 a WE6
V. Závěr

Úvod

Vysvětlení účelu článku

V tomto článku se podíváme na dva velmi populární modely kávovarů značky Jura - Jura E8 a Jura WE6. Naše společnost, Petraco, nabízí širokou škálu Jura kávovarů a dalších produktů, jako jsou údržba, příslušenství a kávové zrna. Cílem tohoto článku je pomoci vám vybrat ten správný kávovar podle vašich potřeb a upřednostňovaných funkcí.

Stručná historie Jura kávovarů

Jura je švýcarská společnost, která se specializuje na výrobu prémiových automatických kávovarů. Založena byla v roce 1931 a od té doby si získala pověst výrobce špičkových kávovarů s vysokou kvalitou, inovativními technologiemi a elegantním designem.

Význam správné volby kávovaru

Správný kávovar může zásadně ovlivnit chuť a kvalitu vaší kávy, stejně jako vaši spokojenost s používáním zařízení. Proto je důležité zvážit řadu faktorů, jako jsou funkcionalita, uživatelské rozhraní, údržba a cenová dostupnost, abyste si mohli vybrat kávovar, který vám bude nejlépe vyhovovat.

Přehled kávovarů Jura E8 a WE6

Jura E8 je vybaven technologiemi, které umožňují uživatelům připravit si různé druhy kávy včetně espresso, cappuccino a latte macchiato. Kávovar E8 také obsahuje množství přizpůsobitelných funkcí, jako jsou možnosti výběru množství kávy, množství mléka a teploty vody. Díky svému snadno použitelnému uživatelskému rozhraní a intuitivnímu displeji je Jura E8 ideální pro domácí použití.

Kávovar Jura E8 Midnight Silver s šálky před sebouNa druhou stranu Jura WE6 se zaměřuje na jednoduchost a spolehlivost. Tento kávovar je ideální pro profesionální nebo kancelářské prostředí, které nevyžaduje příliš mnoho přizpůsobení. WE6 je vybaven funkcemi pro přípravu espressa a kávy "lungo" a nabízí také možnost výběru množství kávy. Ovládání kávovaru WE6 je snadné a jednoduché, což z něj dělá ideální volbu pro vytížené pracovní prostředí.

Kávovar Jura WE6 přední pohledOba kávovary Jura E8 a WE6 jsou vybaveny technologiemi pro přípravu vynikající kávy a jsou vyrobeny z prvotřídních materiálů. Rozdíl spočívá v tom, že E8 nabízí množství přizpůsobitelných funkcí a je vhodný pro domácí použití, zatímco WE6 je jednodušší, snadno použitelný a vhodný pro profesionální prostředí. Vybrat správný kávovar závisí na individuálních potřebách a preferencích uživatele, jakož i na cenové dostupnosti.

Jura E8 kávovar

Přehled funkcí a vlastností kávovaru Jura E8

Kávovar Jura E8 je vysoce kvalitní a multifunkční zařízení, které vám umožní vychutnat si širokou škálu nápojů, jako jsou espresso, cappuccino nebo latte macchiato. Tento kávovar je vybaven nejmodernějšími technologiemi, jako je systém P.E.P.® pro optimální extrakci espressa, variabilní spařovací komora pro individuální nastavení množství a síly kávy, a moderní mlýnek pro dokonalé mletí kávových zrn.

Youtube video: Rozbalení novinky pro rok 2020 - Jura E8 P E T R A C O

Porovnání kávovaru Jura E8 s WE6

Kávovar Jura WE6 je z hlediska funkcí a vlastností poněkud odlišný od modelu E8. Jura WE6 je zaměřen především na přípravu černé kávy a espressa, zatímco E8 nabízí širší škálu nápojů včetně mléčných. Navíc E8 disponuje dotykovým displejem a možností personalizace nápojů, což u WE6 nenajdete.

Detailní analýza procesu přípravy kávy u Jura E8

Proces přípravy kávy v kávovaru Jura E8 začíná mletím kávových zrn pomocí integrovaného mlýnku. Můžete si nastavit jemnost mletí dle svých preferencí. Následně je káva naměřena do spařovací komory, kde je zvoleno množství a síla kávy. Poté probíhá extrakce za použití systému P.E.P.® pro optimální výsledek. U mléčných nápojů je navíc použit systém pro přípravu mléčné pěny, který zajišťuje dokonalou konzistenci pěny.

Jura E8 Moonlight Silver a Jura E8 Dark Inox a Jura E8 Piano White

Diskuse o uživatelském rozhraní a možnostech úprav Jura E8

Uživatelské rozhraní kávovaru Jura E8 je velmi intuitivní a snadno ovladatelné. Dotykový displej nabízí přehlednou nabídku nápojů a možnost úprav jednotlivých parametrů, jako je množství kávy, teplota a objem mléka či mléčné pěny. Díky této možnosti můžete přizpůsobit přípravu nápoje vašim individuálním potřebám a představám. Kromě toho umožňuje kávovar E8 uložit až 12 různých profilů, což znamená, že každý člen rodiny si může uložit své oblíbené nastavení pro přípravu kávy.

Další funkcí, která je u kávovaru Jura E8 velmi užitečná, je možnost programovat automatickou čistící a odvápňovací funkci. Tento proces je velmi jednoduchý a zabezpečí, že kávovar bude vždy v optimálním stavu pro přípravu vynikající kávy.

Youtube video: První spuštění kávovaru Jura E8 - Jura P E T R A C O

Pokud jde o design, kávovar Jura E8 je velmi elegantní a moderní. Jeho kompaktní velikost umožňuje snadné umístění na kuchyňskou linku, zatímco jeho čisté linie a kvalitní materiály dávají tomuto zařízení luxusní vzhled.

Celkově lze říci, že kávovar Jura E8 je skvělou volbou pro ty, kteří hledají multifunkční kávovar s možností personalizace a intuitivním ovládáním. Tento kávovar je ideální pro domácí použití a poskytuje vynikající chuť a kvalitu kávy.

Jura WE6 kávovar

Youtube video: Představení kávovaru Jura WE6 - Jura P E T R A C O

Přehled funkcí a vlastností Jura WE6

Jura WE6 je profesionální kávovar vhodný pro menší kanceláře a podniky, který se zaměřuje na přípravu černé kávy a espressa. Díky svým šesti programům je tento kávovar ideální pro milovníky klasického espressa, ristretta nebo lunga.

Srovnání Jura WE6 s E8

Na rozdíl od Jura E8, který nabízí širokou škálu nápojů s mlékem, se Jura WE6 specializuje na přípravu kávových nápojů bez mléka. Kávovar WE6 má také nižší kapacitu zásobníku na vodu a zásobníku na zrnkovou kávu, což je důležité zvážit při rozhodování o nejvhodnějším kávovaru pro vaše potřeby.

Podrobná analýza procesu vaření Jura WE6

Jura WE6 používá patentovanou technologii P.E.P.® (Pulzní extrakční proces), která zaručuje optimální extrakci kávy při zachování chuti a aroma. P.E.P.® zajišťuje dokonalé espresso s krémovou a bohatou chutí.

Příprava kávy díky kávovaru Jura WE6

Rozbor uživatelského rozhraní a možností přizpůsobení Jura WE6

Jura WE6 má jednoduché a intuitivní ovládání s tlačítky a LED displejem, který usnadňuje výběr a přizpůsobení nápojů. Můžete si také nastavit sílu a objem kávy podle svých preferencí.

Displej u kávovaru Jura WE6 Piano Black

Prozkoumání nároků na údržbu Jura WE6

Údržba Jura WE6 je snadná a efektivní díky integrovaným čistícím a odvápňovacím programům. Pro zachování kvality kávy a prodloužení životnosti kávovaru doporučujeme používat filtr Claris a pravidelně provádět čištění a odvápnění pomocí speciálních čistících a odvápňovacích tablet. Díky přehlednému a snadno přístupnému servisnímu menu lze s údržbou kávovaru Jura WE6 jednoduše a efektivně pracovat.

 

Porovnání Jura E8 a WE6

Obrázek Kávovar Jura E8 Moonlight Silver Kávovar Jura WE6 Piano Black
Model Jura E8 Jura WE6
Rozměry (ŠXVxH) 28 x 35,1 x 43,9 Cm 29,5 x 41,9 x 44,4 Cm
Barva Moonlight Silver Piano Black
Hmotnost / Příkon / Napětí 10,7 Kg / 1450W / 230V 10 Kg / 1450W / 230V
Objem zásobníku na vodu 1.9 l 3 l
Velikost zásobníku zrnkové kávy 280 g 500 g
Zásobník zbytků (počet porcí) 17 25
Počet různých kávových specialit 17 8
Počet individuálně programovatelných kávových specialit 8 úrovní 8 úrovní
Programovatelná teplota spařování 2 úrovně 3 úrovně
Cappuccino pouhým stisknutím tlačítka x
Časovač automatického vypnutí
Co se nám líbí
  • Automatické a uživatelsky přívětivé nastavení přípravy kávy
  • Nastavitelná síla a teplota porce
  • Připraví až 17 lahodných kávových nápojů
  • Spařovací jednotka je robustní a snadno se čistí
  • Rychlý ohřev s přesnou regulací teploty
  • Cenově dostupný a uživatelsky přívětivý kávovar
  • Lehká a kompaktní konstrukce 10 Kg
  • Automatické vypnutí a vodní filtr
  • Nastavitelný prostor pro šálek s odolnou odkapávací miskou
Cena 31 990 Kč 36 990 Kč
Více informací Jura E8 Jura WE6

Detailní porovnání funkcí a vlastností E8 a WE6

Jura E8 a WE6 jsou oba vysoce kvalitní kávovary, které nabízejí širokou škálu funkcí a možností.

Jura E8 je navržen pro domácí použití, zatímco WE6 je ideální pro malé až střední kanceláře či podniky. E8 má vestavěný mléčný systém, který umožňuje přípravu kávových nápojů s mlékem, jako je cappuccino nebo latte macchiato. WE6 se zaměřuje na přípravu černé kávy a espressa, ale je možné jej doplnit o externí mléčný systém.

Diskuse o rozdílech v procesu přípravy kávy a možnostech úprav

Jura E8 nabízí širokou škálu nastavení pro přípravu kávy, včetně nastavitelného množství kávy, síly kávy, teploty vody a množství mléka. Umožňuje tak uživatelům upravit nápoj podle svých preferencí. WE6 má také řadu nastavení, ale je zaměřen na přípravu espressa a černé kávy bez možnosti přímého použití mléka.

Porovnání požadavků na údržbu obou kávovarů

Údržba obou kávovarů je podobná, protože oba používají stejný systém čištění a odvápňování. Rozdíl je v údržbě mléčného systému u E8, který vyžaduje pravidelné čištění a odstraňování mléčných zbytků.

Analýza hodnoty obou kávovarů a volba lepšího pro určité potřeby

Pokud hledáte kávovar pro domácí použití s možností přípravy kávových nápojů s mlékem, Jura E8 je pro vás ideální volbou. WE6 je vhodnější pro ty, kteří preferují espressa a černou kávu bez mléka. Pokud jde o použití v kanceláři, WE6 je ekonomičtější volbou, protože je navržen pro vyšší počet nápojů a má možnost připojení k externímu mléčnému systému. 

Celkově lze říci, že oba kávovary jsou vysoce kvalitní a nabízejí skvělou hodnotu za peníze. Volba mezi nimi závisí na konkrétních potřebách a preferencích uživatele. Při výběru kávovaru je důležité zvážit, jaký typ nápojů chcete připravovat, kolik jich budete potřebovat a jak často budete kávovar používat. Také je důležité zvážit požadavky na údržbu a čištění kávovaru. S ohledem na tyto faktory můžete rozhodnout, zda je pro vás lepší volbou Jura E8 nebo WE6. V každém případě vám oba tyto kávovary zajistí vynikající kvalitu a chuť kávy, kterou si můžete vychutnat doma nebo v práci."

Závěr

Shrnutí klíčových bodů článku

V tomto článku jsme se podrobně seznámili s funkcemi a vlastnostmi dvou populárních kávovarů Jura, Jura E8 a Jura WE6. Diskutovali jsme o jejich rozdílech v procesu přípravy kávy, možnostech přizpůsobení a požadavcích na údržbu.

Závěrečné myšlenky na kávovary Jura E8 a WE6

Kávovary Jura E8 a WE6 jsou skvělé volby pro milovníky kávy, kteří hledají kvalitní a spolehlivý kávovar. Jura E8 je vhodnější pro domácnosti, které hledají širokou škálu nápojů a pokročilé možnosti přizpůsobení. Na druhou stranu, Jura WE6 je ideální pro kanceláře a menší podniky, které potřebují spolehlivý a jednoduchý kávovar pro přípravu černé kávy a espressa.

Doporučení pro čtenáře na základě jejich individuálních potřeb a preferencí

Pokud hledáte kávovar pro domácí použití a chcete si užívat různé druhy kávy, Jura E8 je pro vás tou správnou volbou. Můžete si jej zakoupit na Petraco.cz, kde naleznete konkurenceschopné ceny a širokou nabídku Jura kávovarů.

Pro kancelářské prostředí nebo menší podniky doporučujeme Jura WE6. Jeho jednoduchost a zaměření na černou kávu a espresso z něj činí ideální volbu pro tyto prostory. Také tento model naleznete na Petraco.cz.

Nezapomeňte také na údržbu vašeho kávovaru, abyste si udrželi jeho výkon a prodloužili jeho životnost. Na Petraco.cz naleznete širokou nabídku čistících prostředků a filtračních systémů pro vaši Jura kávovar.

Doufáme, že tento článek, který sloužil jako porovnání dvou velmi oblíbených kávovarů, líbil a v případě jakýchkoliv dalších dotazů nás můžete kontaktovat online na našem facebooku nebo se zastavit na jedné z našich prodejen; Jura Store Praha a Jura Brno

 Porovnání Jura E8 a Jura WE6

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz