Nová prodejna v Brně: JURA Brno | Vídeňská 34 | 9-17hod

Kávovar Jura: Jak si vybrat ten pravý pro vaši domácnost nebo kancelář

Pokud jste milovníkem kvalitní kávy, jistě jste už slyšeli o značce Jura. Jura je švýcarský výrobce prémiových kávovarů, které se vyznačují vysokou kvalitou, spolehlivostí, designem a inovacemi. Kávovary Jura vám umožní připravit si dokonalou kávu podle vašich preferencí a potřeb. Ať už máte rádi espresso, cappuccino, latte macchiato nebo jiné kávové speciality, s kávovarem Jura si je můžete vychutnat kdykoli a kdekoli.

Ale jak si vybrat ten správný kávovar Jura pro vaši domácnost nebo kancelář? Na co se zaměřit při výběru? A jak se starat o váš kávovar Jura, aby vám sloužil dlouho a bez problémů? Na tyto a další otázky vám odpovíme v tomto článku. Přečtěte si ho a dozvíte se vše, co potřebujete vědět o kávovarech Jura.

Klíčové informace
Co je kávovar Jura Kvalitní a spolehlivý kávovar, přizpůsobený vašim preferencím
Klíčové technologie Mlýnek AromaG3, vodní filtr Claris, variabilní spařovací komora, impulzní extrakční proces P.E.P.
Kávovary pro domácnosti Jura E8, Jura S8, Jura ENA 8 Touch, Jura Z10
Kávovary pro kanceláře Jura GIGA 10, Jura WE8, Jura X8, Jura GIGA X3
Příslušenství Mléčné nádoby, termosky, šálky, lžičky, podložky
Prostředky údržby Čisticí tablety, odvápňovače, filtry, sady na čištění mléčných cest
Servis a zákaznická podpora Instalace, nastavení, opravy, reklamace, záruka, servisní smlouvy, půjčení náhradního přístroje od společnosti Petraco
Showroomy a prodejny Navštivte společnost Petraco v Praze nebo Brně a vyzkoušejte si různé modely kávovarů Jura na vlastní oči
Akční nabídky a novinky Aktuální slevy, dárky, soutěže při nákupu kávovaru Jura u společnosti Petraco, nové modely, funkce a recepty na kávu od značky Jura

Klíčové technologie kávovarů Jura

Kvalita a chuť kávy závisí na mnoha faktorech. Jedním z nich je technologie, kterou používají kávovary Jura. Kávovary Jura jsou vybaveny několika klíčovými technologiemi, které zajišťují optimální výsledek při přípravě kávy. Mezi tyto technologie patří:

  • Mlýnek AromaG3: Tento mlýnek je speciálně navržen pro kávovary Jura. Je tichý, rychlý a šetrný k zrnkům kávy. Mlýnek AromaG3 dokáže namlet kávu na velmi jemnou konzistenci, která zvyšuje aroma a intenzitu kávy. Mlýnek AromaG3 také umožňuje nastavit stupeň mletí podle vašich preferencí.
  • Vodní filtr Claris: Voda je důležitou součástí kávy. Proto je potřeba ji filtrovat, aby byla čistá a bez nežádoucích látek. Kávovary Jura používají vodní filtr Claris, který odstraňuje z vody chlór, těžké kovy, organické látky a další nečistoty. Vodní filtr Claris také chrání kávovar před vodním kamenem a prodlužuje jeho životnost.
  • Variabilní spařovací komora: Tato komora je místo, kde se smísí namletá káva s horkou vodou. Variabilní spařovací komora umožňuje nastavit objem kávy od 5 do 16 gramů podle vašeho výběru. Tím se mění síla a chuť kávy. Variabilní spařovací komora také zajistí, že káva bude rovnoměrně spařena a extrahována.
  • Impulzní extrakční proces P.E.P.: Tento proces je patentovanou technologií značky Jura. Spočívá v tom, že horká voda je do spařovací komory tlakována pulzně, což zvyšuje dobu kontaktu mezi vodou a kávou. Tím se uvolní více aroma a chuti z kávy, zejména při přípravě espressa nebo ristretta.

Tyto a další technologie dělají z kávovarů Jura jedinečné a vynikající přístroje pro přípravu kvalitní kávy.

Kávovary Jura pro domácnosti

Pokud chcete mít doma svůj vlastní kávovar Jura, máte na výběr z mnoha modelů, které se liší svými funkcemi, designem, ovládáním a cenovou kategorií. Některé z nejpopulárnějších modelů pro domácí použití jsou:

  • Jura E8: Tento model je jeden z nejprodávanějších kávovarů Jura na světě. Nabízí vám 15 různých druhů kávy, které si můžete vybrat na dotykovém displeji nebo pomocí aplikace Jura Connect na vašem smartphonu. Kromě toho má tento model integrovaný systém na mléko, který vám umožní připravit si lahodné mléčné speciality jako cappuccino, latte macchiato nebo flat white. Kávovar Jura E8 je dostupný ve stříbrné nebo bílé barvě.

  • Jura S8: Tento model je ideální pro ty, kteří hledají kompaktní a elegantní kávovar Jura s širokou nabídkou kávových specialit. Kromě 15 druhů kávy si můžete s tímto modelem připravit i horkou vodu pro čaj nebo horkou čokoládu. Kávovar Jura S8 má také integrovaný systém na mléko, který vám umožní připravit si krémové mléčné speciality. Kávovar Jura S8 je dostupný v chromové nebo stříbrné barvě.

  • Jura ENA 8 Touch: Tento model je nejmenší a nejsnadněji ovladatelný kávovar Jura. Má jednoduchý dotykový displej, na kterém si můžete vybrat z 10 druhů kávy. Kávovar Jura ENA 8 Touch má také integrovaný systém na mléko, který vám umožní připravit si lahodné mléčné speciality. Kávovar Jura ENA 8 Touch je dostupný v různých barevných variantách, jako jsou například červená, modrá, bílá nebo černá.

  • Jura Z10: Tento model je nejnovější a nejvíce pokročilý kávovar Jura. Nabízí vám 22 různých druhů kávy, které si můžete vybrat na dotykovém displeji nebo pomocí aplikace Jura Connect na vašem smartphonu. Kromě toho má tento model speciální funkci Cold Extraction, která vám umožní připravit si studenou kávu s plnou chutí a aromatem. Kávovar Jura Z10 má také integrovaný systém na mléko, který vám umožní připravit si krémové mléčné speciality. Kávovar Jura Z10 je dostupný v černé nebo stříbrné barvě.

Tyto a další modely kávovarů Jura pro domácnosti si můžete prohlédnout a zakoupit u společnosti Petraco, která je oficiálním distributorem značky Jura v České republice. Společnost Petraco vám také nabízí odborné poradenství, instalaci, nastavení, servis a zákaznickou podporu pro váš kávovar Jura.

Kávovary Jura pro kanceláře

Pokud chcete mít ve vaší kanceláři svůj vlastní kávovar Jura, máte na výběr z mnoha modelů, které se liší svým výkonem, kapacitou, nastavením a možností přizpůsobení. Některé z nejpopulárnějších modelů pro profesionální použití jsou:

  • Jura GIGA 10: Tento model je nejvýkonnější a nejuniverzálnější kávovar Jura. Nabízí vám 43 různých druhů kávy, které si můžete vybrat na dotykovém displeji nebo pomocí aplikace Jura Connect na vašem smartphonu. Kromě toho má tento model dva mlýnky AromaG3, dva vodní filtry Claris, dvě variabilní spařovací komory a dva impulzní extrakční procesy P.E.P. To znamená, že tento model dokáže připravit dvě různé kávy současně nebo jednu velkou kávu rychle a efektivně. Kávovar Jura GIGA 10 má také integrovaný systém na mléko, který vám umožní připravit si krémové mléčné speciality. Kávovar Jura GIGA 10 je dostupný v černé nebo stříbrné barvě.

  • Jura WE8: Tento model je ideální pro ty, kteří hledají kompaktní a jednoduchý kávovar Jura s vysokou kapacitou. Nabízí vám 16 různých druhů kávy, které si můžete vybrat na dotykovém displeji nebo pomocí aplikace Jura Connect na vašem smartphonu. Kromě toho má tento model velkou nádrž na vodu (3 litry), velký zásobník na zrnkovou kávu (500 gramů) a velkou nádobu na odpad (25 porcí). To znamená, že tento model dokáže připravit mnoho káv bez potřeby častého doplňování nebo vyprazdňování. Kávovar Jura WE8 má také integrovaný systém na mléko, který vám umožní připravit si lahodné mléčné speciality. Kávovar Jura WE8 je dostupný v tmavě šedé nebo stříbrné barvě.

  • Jura X8: Tento model je ideální pro ty, kteří hledají robustní a praktický kávovar Jura s širokou nabídkou kávových specialit. Nabízí vám 21 různých druhů kávy, které si můžete vybrat na dotykovém displeji nebo pomocí aplikace Jura Connect na vašem smartphonu. Kromě toho má tento model velkou nádrž na vodu (5 litrů), velký zásobník na zrnkovou kávu (500 gramů) a velkou nádobu na odpad (40 porcí). To znamená, že tento model dokáže připravit velmi mnoho káv bez potřeby častého doplňování nebo vyprazdňování. Kávovar Jura X8 má také integrovaný systém na mléko, který vám umožní připravit si krémové mléčné speciality. Kromě toho má tento model speciální funkci Locking System, která zabraňuje neoprávněnému použití nebo změně nastavení kávovaru. Kávovar Jura X8 je dostupný v černé nebo stříbrné barvě.

  • Jura GIGA X3: Tento model je ideální pro ty, kteří hledají výkonný a přizpůsobitelný kávovar Jura s velkou kapacitou. Nabízí vám 31 různých druhů kávy, které si můžete vybrat na dotykovém displeji nebo pomocí aplikace Jura Connect na vašem smartphonu. Kromě toho má tento model dva mlýnky AromaG3, dva vodní filtry Claris, dvě variabilní spařovací komory a dva impulzní extrakční procesy P.E.P. To znamená, že tento model dokáže připravit dvě různé kávy současně nebo jednu velkou kávu rychle a efektivně. Kávovar Jura GIGA X3 má také integrovaný systém na mléko, který vám umožní připravit si krémové mléčné speciality. Kromě toho má tento model speciální funkci Individualization, která vám umožní nastavit si svůj vlastní profil s vašimi preferovanými druhy, objemy, teplotami a intenzitami kávy. Kávovar Jura GIGA X3 je dostupný v černé nebo stříbrné barvě.

Tyto a další modely kávovarů Jura pro kanceláře si můžete prohlédnout a zakoupit u společnosti Petraco, která je oficiálním distributorem značky Jura v České republice. Společnost Petraco vám také nabízí odborné poradenství, instalaci, nastavení, servis a zákaznickou podporu pro váš kávovar Jura.

Příslušenství ke kávovarům Jura

Pokud chcete zlepšit svůj zážitek z kávy s kávovarem Jura, můžete si pořídit různé doplňky, které vám pomohou s přípravou a podáváním kávy. Mezi tyto doplňky patří:

  • Mléčné nádoby: Tyto nádoby jsou určené pro uchovávání a ohřívání mléka pro vaše mléčné speciality. Mléčné nádoby jsou propojené s kávovarem Jura pomocí hadičky, která zajišťuje hygienický a snadný transport mléka do kávovaru. Mléčné nádoby jsou dostupné v různých velikostech, tvarech a materiálech, jako jsou například sklo, nerez nebo plast.
  • Termosky: Tyto termosky jsou určené pro udržování teploty a čerstvosti vaší kávy. Termosky jsou propojené s kávovarem Jura pomocí hadičky, která zajišťuje hygienický a snadný transport kávy do termosky. Termosky jsou dostupné v různých velikostech, tvarech a materiálech, jako jsou například sklo, nerez nebo plast.
  • Šálky: Tyto šálky jsou určené pro podávání vaší kávy. Šálky jsou navrženy tak, aby odpovídaly různým druhům kávy, jako jsou například espresso, cappuccino, latte macchiato nebo americano. Šálky jsou dostupné v různých velikostech, tvarech a barvách, jako jsou například bílá, černá, červená nebo modrá.
  • Lžičky: Tyto lžičky jsou určené pro míchání vaší kávy. Lžičky jsou vyrobeny z kvalitního nerezového materiálu, který je odolný proti rezavění a poškrábání. Lžičky jsou dostupné v různých délkách a stylech, jako jsou například klasické, moderní nebo elegantní.
  • Podložky: Tyto podložky jsou určené pro ochranu vašeho stolu nebo pultu před skvrnami od kávy. Podložky jsou vyrobeny z odolného a snadno čistitelného materiálu, jako je například silikon nebo plst. Podložky jsou dostupné v různých velikostech, tvarech a barvách, jako jsou například černá, šedá, hnědá nebo zelená.

Tyto a další příslušenství ke kávovarům Jura si můžete prohlédnout a zakoupit u společnosti Petraco, která je oficiálním distributorem značky Jura v České republice. Společnost Petraco vám také nabízí odborné poradenství, instalaci, nastavení, servis a zákaznickou podporu pro vaše příslušenství ke kávovarům Jura.

Závěr: Proč si pořídit kvalitní kávovar Jura od společnosti Petraco

Pokud jste milovníkem kvalitní kávy, jistě jste už slyšeli o značce Jura. Jura je švýcarský výrobce prémiových kávovarů, které se vyznačují vysokou kvalitou, spolehlivostí, designem a inovacemi. Kávovary Jura vám umožní připravit si dokonalou kávu podle vašich preferencí a potřeb. Ať už máte rádi espresso, cappuccino, latte macchiato nebo jiné kávové speciality, s kávovarem Jura si je můžete vychutnat kdykoli a kdekoli.

Ale jak si vybrat ten správný kávovar Jura pro vaši domácnost nebo kancelář? Na co se zaměřit při výběru? A jak se starat o váš kávovar Jura, aby vám sloužil dlouho a bez problémů? Na tyto a další otázky jsme vám odpověděli v tomto článku. Shrňme si je ještě jednou v následující tabulce:

Shrnutí článku

Otázka Odpověď
Co je kávovar Jura Kvalitní a spolehlivý kávovar, který vám umožní připravit si dokonalou kávu podle vašich preferencí a potřeb
Jaké jsou klíčové technologie kávovarů Jura Mlýnek AromaG3, vodní filtr Claris, variabilní spařovací komora, impulzní extrakční proces P.E.P.
Jaké jsou modely kávovarů Jura pro domácnosti Např. Jura E8, Jura S8, Jura ENA 8 Touch, Jura Z10
Jaké jsou modely kávovarů Jura pro kanceláře Např. Jura GIGA 10, Jura WE8, Jura X8, Jura GIGA X3
Jaké je příslušenství ke kávovarům Jura Např. mléčné nádoby, termosky, šálky, lžičky, podložky
Jaké jsou prostředky údržby kávovarů Jura Např. čisticí tablety, odvápňovače, filtry, sady na čištění mléčných cest
Jaký je servis a zákaznická podpora Petraco Společnost Petraco vám nabízí instalaci, nastavení, opravu, reklamaci, záruku, servisní smlouvy nebo půjčení náhradního přístroje
Kde jsou showroomy a prodejny Petraco V Praze a Brně
Jaké jsou akční nabídky a novinky Petraco Slevy, dárky, soutěže, nové modely, funkce nebo recepty

Jak vidíte, koupit si kvalitní kávovar Jura od společnosti Petraco je skvělý nápad. Nejenže si budete moci užívat dokonalou kávu podle vašich přání, ale také budete mít jistotu profesionálního servisu a zákaznické podpory. Tak neváhejte a kontaktujte nás, navštivte nás nebo si objednejte svůj kávovar Jura online. Těšíme se na vás!

Časté otázky

  • Jak dlouhá je záruka na kávovary Jura?
    • Záruka na kávovary Jura je 25 měsíců od data nákupu. Pokud si koupíte kávovar Jura u společnosti Petraco, můžete si prodloužit záruku na 36 měsíců zdarma.
  • Jak často bych měl čistit a odvápňovat svůj kávovar Jura?
    • To závisí na tom, jak často používáte svůj kávovar Jura a jaká je kvalita vody, kterou používáte. Kávovar Jura vám sám řekne, kdy je potřeba provést čištění nebo odvápňování. Doporučujeme vám používat originální prostředky údržby od značky Jura, které jsou speciálně navrženy pro vaši kávu a váš kávovar.
  • Jak mohu nastavit svůj kávovar Jura podle svých preferencí?
    • To závisí na tom, jaký model kávovaru Jura máte. Některé modely vám umožňují nastavit si různé parametry, jako jsou například objem, teplota, intenzita nebo mléčná pěna. Můžete to udělat buď na dotykovém displeji kávovaru, nebo pomocí aplikace Jura Connect na vašem smartphonu. Některé modely vám také umožňují vytvořit si svůj vlastní profil s vašimi oblíbenými druhy kávy. Pokud si nejste jisti, jak nastavit svůj kávovar Jura, můžete se obrátit na společnost Petraco, která vám ráda poradí a pomůže.
Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz